OMGEVING


Img Neighborhood

Het mooie dorpje Rochehaut, dat 'Hoge Rots' betekent, is gebouwd op een groot plateau. Vanaf dit plateau heeft u een schitterend uitzicht op op Frahan (geklasseerd dorpje in een kronkel van de Semois).
Vanaf deze hoogte heeft u ook een mooi uitzicht op het Ardense landschap. In Rochehaut wonen slechts 350 mensen. In het dorpje zelf is de 17de-eeuwse Sint-Firminuskerk de moeite waard. In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken, zoals naar de ruïnes van Montagut en de restanten van het kasteel van Lyresse. Het uitzicht vanuit Rochehaut is vermaard.

Om ten volle van de verborgen plekjes van de Semoisvallei te genieten en het landschap te bewonderen, vaar eens de charmante rivier Semois af met een kajak, of met een kano. De kajak of kano brengt u naar de meest schilderachtige plekjes van de Ardennen, daar waar uw auto u niet kan brengen.

Het bezoek van het dierenpark met de kleine toeristische trein en het ontdekkingscentrum van het landelijke leven zijn met name voor kinderen leuke hoogtepunten van een verblijf in Rochehaut.

De wilde Semois wordt gaandeweg een vriendelijke rivier die haar alluviale vlakte verbreedt om ruimte te geven aan dorpen zoals Alle, Chairière en Laforêt, genesteld in meanders en waar de tabakscultuur in de XIXde eeuw bloeide. Laforêt is één van de mooiste dorpen in Wallonië.

Vresse is het Kunstdorp bij uitstek, met zijn galerijen geanimeerd door de artiesten. Tussen Membre en Bohan, stroomt de Semois langs legendarische landschappen waar de feeën het goed kunnen vinden met de prehistorie van een Keltische “châtelet”. 

Twee grote industriële Maas-steden hebben zich ontwikkeld op twintig kilometer van elkaar, Sedan (met zijn 'chateau' ) en Charleville (Frankrijk). Deze steden liggen op respectievelijk 15 en 30 minuten van Bouillon langs de snelweg.

De Franse champagnestad Reims ligt op 1 à 1,5 uur rijden.